Romige Savooiekool met Spek en Bonen



 Ingrediënten 

2 aardappelen 

halve savooiekool 

200 gr bruine bonen 

bouillon blokje 

200 ml kokosmelk 

2 uien 

4 teentjes knoflook 

250 gr spekblok 

4 kaasstengels 

lavas 

laurierblad 

peperkorrels 

peterselie 

tijm 

kerrie

Savooiekool, persoonlijk had ik het voor deze soep nog nooit gegeten. Maar hij blijft er bij mij sowieso in! Het heeft de zachte smaak van witte kool met de knapperigheid van de boerenkool.

Deze soep is romig en knapperig fris. Het zoutje van de spek is de kers op de taart. Een Hollands smaakprofiel met een vleugje Indiaase kerrie. Lekker met kaasstengels of een kaasbol.

Vegan, vegetarisch, gluten of lactose vrij? Serveer de spek en kaasstengel als topping en iedereen kan van deze soep genieten!